Het Bon Boys-gehalte was zaterdagmiddag groot langs de lijn bij de wedstrijd van HSC’21. Dat had een reden: onze hoofdtrainer Matthijs Blijham deed in het kader van zijn cursus examen voor zijn UEFA A-diploma. En hij slaagde met „vlag en wimpel”, zoals zijn examinator Hans Dijkhuizen dat omschreef. 

Oh ja: HSC’21 won ook nog, met 1-0. „Coach Bon Boys leidt HSC naar zege”, zo had dus de kop in de krant kunnen zijn…Matthijs loopt dit seizoen stage bij de buren en dat doet hij aan de hand van een goede bekende van ons, Daniël Nijhof. Nadat hij woensdag al slaagde voor zijn trainingen, moest hij afgelopen zaterdag een wedstrijd coachen van het eerste elftal van HSC’21. Onder het toeziend oog van veel Bon Boys-mensen, loodste hij HSC naar een zege. Het elftal stond prima, om dat zo maar eens uit te drukken in trainerstaal.

Door het binnenhalen van zijn diploma kan Matthijs terecht bij alle divisieclubs. Daarnaast zou hij als assistent aan de slag kunnen in het betaalde voetbal. En dat op 28-jarige leeftijd. Gelukkig ligt hij voor het komende seizoen al vast in de Veldmaat. 

Wij feliciteren Matthijs met zijn diploma en verwachten hem over een jaar of tien te zien langs de lijn in De Grolsch Veste.