BonBoys 35+ 1

Bon Boys beschikt sinds een aantal jaren over 2 teams die spelen in een regionale 35+ competitie. Deze teams spelen op vrijdagavonden hun wedstrijden in 7-tallen op een half veld.  De  spelregels wijken enigszins af van het gewone veldvoetbal. Zo zijn slidings niet toegestaan, wordt er zonder buitenspelregel gespeeld en mag men onbeperkt wisselen. 

 

Deze spelvorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. De teams worden hierbij ingedeeld in poules van 4 of 5 clubs.  Een vereniging is tijdens de reeks éénmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Op een speelavond spelen alle teams uit een poule in toernooivorm tegen elkaar in wedstrijden van 25 of 30 minuten waarbij de speeltijd vaak wordt bepaald door het aantal deelnemende teams. 

 

Een competitie dus in de puurste vorm van het voetbalspel. Een ieder die denkt dat het door de afwijkende regels een saai spelletje wordt komt bedrogen uit. Op een uiterst fanatieke maar vooral sportieve wijze wordt het spel gespeeld. En uiteraard ontbreekt de nabeschouwing niet bij de nazit tijdens de 3e helft.