Erik ten Hag Toernooi Prijsuitreiking

Erik ten Hag Toernooi - U12 Tournament

Sinds oktober 2022 wordt op het ontmoetingspark de Greune in de herfstvakantie jaarlijks het Erik ten Hag toernooi gespeeld. Het toernooi, dat vernoemd is naar de bekendste oud speler van onze club, is op dit moment nog een 1-daags toernooi. De organisatie streeft er naar om er in de toekomst een kwalitatief hoogstaand 2-daags toernooi van te maken. Tijdens het (1 daags) toernooi nemen 16 teams uit binnen en buitenland het in 2 poules van 8 tegen elkaar op. Elke poule bestaat uit 1 amateurvereniging en 7 BVO’s. Het toernooi is zo opgezet dat er zoveel mogelijk gevoetbald wordt en er geen lange wachttijden zijn voor de spelers. Alle teams spelen deze dag maar liefst 7 poulewedstrijden en eindigen het toernooi met 1 knock-out wedstrijd tegen het team dat in de andere poule op dezelfde plek is geëindigd. De wedstrijden worden afgewerkt op een zogenaamd “half veld”. Er wordt gespeeld op onze kunstgrasvelden waarbij er telkens 4 poulewedstrijden tegelijkertijd worden afgewerkt.

De toegang is deze dag voor alle bezoekers gratis!

Zaterdag 26 oktober 2024

Na de succesvolle edities van 2022 en 2023 is de organisatie er wederom in geslaagd om een zeer sterk deelnemersveld samen te stellen voor de komende editie van het Erik ten Hag toernooi. De loting van de 2 poules vind op een later moment plaats.

 

Het volledige deelnemersveld:

Nederland

Uit eigen land gaan debutanten PSV en AZ hun best doen om te voorkomen dat Ajax weer met de toernooiwinst aan de haal gaat. Verder verwelkomen we voor de 3e keer de voetbalacademie van FC Twente/Heracles en onze vrienden van ATC’65. De toppers van Bon Boys complementeren de Nederlandse deelname

Duitsland 

Vanuit Duitsland veel bekende gezichten. Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach, 1.FC Koln en Fortuna Düsseldorf (finalist 2023) waren al eerder aanwezig. Nieuw dit jaar is Werder Bremen.

België

Uit België verwelkomen we wederom Racing Genk en RAFC Antwerp (finalist 2022).

Frankrijk 

Voor het eerst is er ook een team uit Frankrijk aanwezig. Het Noord Franse Lille zorgt voor nog meer internationale uitstraling.