Onze trouwe lezer heeft vast meegekregen dat de JO15-1 afgelopen competitieronde voor de kerst afsloot als  één van de vier beste nummers 2 van het land in de Divisie 6. Dat betekende promotie naar de 5e Divisie en dat is een historisch resultaat. Niet eerder speelde een onder 15 team bij Bon Boys op dit niveau. De nieuwe indeling werd met spanning afgewacht; welke mooie tegenstanders zouden we treffen?

De meeste ouders reden na de loting alvast naar het dichtstbijzijnde tankstation. Het lot koppelde ons aan een aantal prachtige affiches in met name het hoge Noorden. We mogen op pad naar FC Groningen (!), GVAV Rapiditas (Groningen) en Blauw Wit ’34 (Leeuwarden)…  Gelukkig zijn er ook clubs die wat dichter rondom Haaksbergen liggen, maar die treffen we voornamelijk thuis (WSV uit Apeldoorn, Veendam 1984 en Schalkhaar) en verder een aantal prachtige regionale derby’s tegen Quick ’20, Achilles Enschede (PFA) en Oranje Nassau.

Inmiddels zijn we 2 rondes onderweg en hebben we kennis mogen maken met het pittige niveau in deze klasse. De eerste thuiswedstrijd mocht een ander team uit de omgeving ‘Grunning’ (Be Quick 1887) de reis deze kant op maken. Het werd een harde les voor de boys. Welkom in de wereld van de Divisie 5! Een lesje in effectiviteit werd gegeven en balverlies werd hard afgestraft door het handige team uit Haren. Eindstand 2-5.

Geen schrik of paniek, dat niet, maar wel even een ‘achter de oren krabmomentje’ bij de jongens. We hadden in de bespreking voorafgaand aan deze ronde al samen stil gestaan bij de doelstelling en afspraken, waarbij er duidelijk sprake was van realisme en we het vooral belangrijk vinden dat deze ronde er eentje is van leren. Hoe mooi was het dan dat de volgende wedstrijd deze toffe groep een perfecte reactie gaf op het eerste leermoment! In Ermelo (slechts 99 km rijden) bij de mooie grote club DVS’33  werd er hard gewerkt èn goed gevoetbald.

Ondanks een tweetal blessures, maar met een oude bekende invaller, werden de Veluwse jongens getrakteerd op een terechte 1-5 nederlaag door de roodgroene carnavalsvierders uit ’t Asschedorp! Dat was even lekker en geeft hopelijk vertrouwen naar het vervolg van de competitie. Er zullen vast wedstrijden verloren worden, maar we zullen per wedstrijd gaan zien hoe het loopt, zullen blijven knokken en blijven proberen mooi voetbal te spelen en daarna maken we de balans wel op! U hoort van ons!