Een topper winnen met 3-0. Op het veld van de concurrent, ook dat nog eens. Dat zie je niet vaak. Bon Boys kreeg het zondag voor elkaar bij De Tukkers. Na een lastige eerste helft, volgde in Albergen een overtuigend tweede bedrijf, waarin de ploeg van Matthijs Blijham het duel naar zich toetrok. 

Bon Boys was de laatste jaren kampioen in het ontvangen van complimenten, maar dit seizoen wordt het goede veldspelspel ook gekoppeld aan efficiency. De zege in Albergen was alweer de twaalfde van het seizoen en de elfde op rij. En opnieuw wist Bon Boys de nul te houden. De enige treffer die Bon Boys in de laatste zeven duels tegen kreeg was er eentje uit een strafschop tegen Germanicus. Nog een opvallend detail: in alle drie wedstrijden van 2024 stond het bij rust nog 0-0. Alle drie keren wist Bon Boys de zaak in de tweede helft alsnog recht te trekken. Dat lukte zondag ook bij De Tukkers waar veel Bon Boys-supporters langs de lijn stonden.  

Zoals verwacht ging het bij de nummer drie van de ranglijst niet vanzelf. De Tukkers, dat voor het duel alleen nog maar van Germanicus en ons had verloren, is één van de betere ploegen van deze competitie. Bon Boys had het lastig voor rust en dat was voor een groot deel ook de verdienste van de thuisploeg, die de zaken goed voor elkaar had. De Tukkers zette soms hoog druk, plooide dan weer terug en probeerde via rappe uitvallen voor gevaar te stichten. Bon Boys heeft doorgaans het vermogen om daar wel mee om te gaan, maar dan moet je zelf wel goed zijn aan de bal. Nu was het spel te slordig. 

Hoewel Bon Boys meer balbezit had en ook iets makkelijker voetbalde, had de ploeg moeite om in het gewenste ritme te komen. De Tukkers was in die fase twee keer dreigend (een kopbal werd net iets voor de lijn weggehaald) en een schot ging net naast. Bon Boys zette daar alleen een doelpoging van Jeffrey Zijlstra tegenover. Zijn schot werd knap gekeerd door de keeper.  

De topper kreeg na rust een heel ander gezicht en de vroege openingstreffer van Bon Boys, dat meteen toesloeg hielp daar aan mee. Na een voorzet van Dani Bultman schoot Eli van Paridon bij de tweede paal de bal knap binnen: 0-1. Die voorsprong gaf Bon Boys vleugels. 

In de tweede helft was Bon Boys heer en meester en liet het De Tukkers vooral achter de bal aanlopen. De 0-2 liet ook niet lang op zich wachten. De uitstekend spelende Niek Veldhuis vond tussen de linies Jeffrey en die rondde beheerst af: 0-2. Die treffer haalde de angel eruit bij De Tukkers, dat in die tweede helft geen schot meer op goal loste. Vlak voor tijd zorgde Tom Wijlens voor het slotakkoord. Na een prima aanval schoot hij van dichtbij de 3-0 binnen. Daarmee won Bon Boys met overtuigende cijfers de topper tegen De Tukkers, dat nu op 9 punten achterstand is gezet. 

Geslaagd voor de test, zo zou je het optreden en de uitslag kunnen noemen. Omdat Germanicus ook weer won, blijft de marge van Bon Boys maar drie punten, ondanks twaalf zeges en één remise. Maar het signaal dat Bon Boys zondag in Albergen afgaf was er eentje van ambitie. Met 3-0 winnen bij De Tukkers is niet iedereen gegeven. 

Bon Boys vervolgt de competitie op 3 maart thuis tegen Dalen.  Donderdag oefent de ploeg bij SVZW.